Jsme podvyživená generace?

Dlouhou dobu jsem si myslela, že mohu svému tělu dodat vše co potřebuje díky pestré stravě. Ale postupem času, kdy jsem studovala všemožné výživové směry a diety a hlavně problematiku současného zemědělství a biopotravin, došlo mi, že v dnešní době už ani ta mouka (ani Babiččina volba :)) neni taková, jaká byla před 50ti a více lety pro naše babičky a dědečky.
 
Půda je vyčerpaná
 
Rizika nutričního znehodnocení potravin se kvůli nešetrným metodám produkce stávají velkou hrozbou. Výživová hodnota základních potravin je velmi negativně ovlivněna intenzivním hospodařením a zpracovatelským průmyslem. Půda je vyčerpaná. Aby nám dávala to co si potravinové řetězce a my spotřebitelé diktujeme, je nutné používat více a více agrochemikálií což má za následek dysbalanci mezi jednotlivými prvky v plodinách. Minerály jako je například draslík, jsou v plodinách v přebytku a tak jiným minerálům nezbývá prostor (např- manganu či selenu). Současné zemědělství tak produkuje plodiny stejně podvyživené jako jsme my lidé. Tyto rostliny jsou i často podobně nemocné jako my a vyžadují "antibiotika" a "očkování". Stejně jako u nás lidí je tato "léčba" mnohdy jen symptomatickým přístupem, který zakrývá příznaky. Neřeší příčinu.
 
Sklízíme, co jsme zaseli. A to doslova.
 
Přestože je půda nejdůležitější částí našeho potravinového řetězce, často je nedostatečně nebo až nebezpečně "opečovávána". Naší stravu i krmivo pro hospodářská zvířata pak tvoří potraviny s velmi nízkým nutričním potenciálem.
 
A aby toho nebylo málo, tak ta pestrá a rozmanitá strava, kterou se snažíme mít a jíst, je znehodnocena ještě dlouhými transportními časy a skladováním, dále pak dalším technologickým zpracováním nebo i kuchyňskou úpravou u nás doma.
 
I ve chvíli, kdy se snažíme jíst pestře, kupovat farmářské maso a zeleninu, produkty od malých zemědělců a producentů, i tak je to strava, kde některé živiny přebývají a některých se naopak nedostává.
 
Zajistit si vyváženou stravu je v dnešní uspěchané době celkem oříšek. Vyžaduje to velké úsilí, péči a čas. Jen pár vyvoleným se daří si z běžných potravin tvořít plnohodnotný jídelníček. Jsou to vskutku extrémní podmínky, kterých se nám dostává a proto se vyplatí doplnit si vitaminy a minerály cestou doplňků stravy.
 
Objevila jsem výbornou českou firmu se světovou kvalitou doplňků stravy TRIME. Jejich F20 Complex je multivitamin pečlivě formulovaný pro naše geografické podmínky a deficity v lokální stravě. Složení je opravdu unikátní především co se poměru jednotlivých složek týče. Tato základní suplementace není nic jiného než chytrá kompenzace našeho nešťastného přístupu k rostlinné a živočišné výrobě a následně také k našemu, podvýživou nedobrovolně ohroženému nutričnímu profilu.
 
Já si tuto formuli F20 dopřávám, protože obsahuje i jód, který při mé téměř nefunkční štítné žláze mé tělo potřebuje a zejména teď když kojím. Díky tabletce denně vím, že i když stihnu kvůli zápřahu s dětmi za celý den sníst jen ovesnou kaši k snídani, která po dětech zbyla, tak že aspoň tímto způsobem tělu doplním potřebné denní doporučené dávky vitamínů a minerálů. V žádném případě tím nemůžete nahrazovat pestrou stravu, ale jako záchrana organismu matek je to celkem dobré :)
 

Hlavní benefity a unikátnost doplňku stravy Trime F20 Complex

  • Vyvážená receptura s důrazem na maximální využitelnost a absorpci obsažených vitamínů a minerálů. Neobsahuje látky přidané jen na oko, které by v konečném důsledku neměly význam. Množství a formy jednotlivých složek si nekonkurují, naopak svůj nutriční potenciál podporují.
  • Záměrně není přidán vápník (který může snižovat dostupnost zinku či železa), ani hořčík (ten je lepší užívat samostatně), ani železo (protože není vhodné železo doplňovat bez prokázaného deficitu v těle).
  • Obsahuje kvalitní formy s nejvyšší mírou vstřebatelnosti. 
  • Kapsle je vyrobená z neškodné nesolubilní vlákniny.
  • Jako plnivo kapsle je použitá vláknina z čekanky.
  • Neobsahuje rizikové složky (např. retinol, železo), které v našem organismu mohou vytvářet nebezpečný kumulativní efekt s nežádoucími účinky na naše zdraví. Dá se tedy bez obav užívat dlouhodobě.
  • Základní denní dávka vám pokryje denní doporučenou dávku vitamínu E a chromu. V plné denní dávce si pak zajistíte doporučený denní příjem důležitých prvků jako je jód, selen, vitamínu K2MK7, D3, C a všech základních vitamínů skupiny B, včetně bioaktivních forem vitamínu B12, B6 a B9. 
 
 
Pokud si také uvědomujete, že vaše strava není zdaleka tak pestrá a vyvážená jak by bylo žádoucí a ani se nechcete zatěžovat tím, jaký konkrétní minerál, vitamin či stopový prvek vašemu organismu chybí, tak tento multivitamin od TRIME vám vřele doporučuji.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz